Vad är en skruvluftkompressor och hur den fungerar

En skruvkompressor är en kompressor där roterande skruvar används för att komprimera luften. Skruvluftkompressorer är en sorts roterande volymkompressorer där skruvkompressorn komprimerar luft kontinuerligt utan pulsering.

Dessa typer av skruvluftkompressorer trycker fysiskt in luft i ett litet utrymme genom att använda kolvar och samlar sedan upp kompressor delar den komprimerade luften i en luftbehållare. Skruvluftkompressorns funktion är mycket smidig och många skruvluftkompressorer är relativt billiga med utmärkt funktion.

Skruvluftkompressorer är en nyare och förbättrad typ av luftkompressor som En given mängd luft eller gas fångas in i en kompressionskammare och utrymmet som den upptar reduceras mekaniskt genom att orsaka en motsvarande tryckökning före utsläpp.

Ingersoll Rand skruvluftkompressor eller högeffektiv som fungerar mer produktivt. Skruvluftkompressorerna har en högkvalitativ motor med en roterande skruvenhet. Dessa designegenskaper säkerställer en kompressor som är tydlig och underhållsvänlig. Dessa kompressorer är mycket innovativa när det gäller att bygga förtroende inuti. tron på förbättring slutar aldrig, så Ingersoll Rand Air Compressor ser till att våra kompressorer är redo att möta dina industriella luftbehov.

Det är viktigt att hantera kondensat och fukt i tryckluften. När luft komprimeras kan den inte hålla fuktigare och där fungerar. Det är inte vanligt att en skruvkompressor producerar stora mängder kondensat/vatten varje vecka.

Skruvkompressorn är en kompressor av positiv deplacementtyp. Därför måste du torka luften för att skydda din utrustning och produkten du tillverkar. , Den har hög verkningsgrad vid full last och låg verkningsgrad när den är delvis lastad. Du kan använda en extern lufttork ; Men att skaffa en roterande skruvkompressor med inbyggd torktumlare är också ett alternativ.

Skruvluftkompressorer som används på lastbilar och skåpbilar är oljeinsprutade, vilket innebär att olja används för att smörja och täta rotorerna i luftänden.

Driften av skruvluftkompressorn

Roterande skruvluftkompressorer fungerar genom att fånga in luft mellan två maska ​​rotorer och minska volymen av den instängda luften när den rör sig ner genom rotorerna. Denna volymminskning resulterar i tryckluft, som sedan kan användas för att driva luftverktyg, pumpa upp däck eller i många andra applikationer.

Detta gör att rotorerna kan skapa höga tryck ganska snabbt och komprimera luft i ett enda steg. Oljan separeras sedan från luften innan luften lämnar systemet och återvinns tillbaka till luftänden för återanvändning.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!